Hopp för Afrikas horn

Hungerkatastrofen i Östafrika är ett faktum. De berörda länderna upplever den värsta torkan på 60 år. Över två miljoner barn under fem år riskerar att svälta. Högsta prioritet är att behandla undernärda barn och att se till att familjerna i flyktinglägren har tillgång till rent vatten och toaletter, sjukvård och skola. 


Kenya 2011: En familj på väg till ett flyktingläger
(C) Kate Holt, UNICEF

I ett samarbete med UNICEF, Rädda Barnen och Röda Korset har TV4-Gruppen startat insamlingen Hopp för Afrikas horn för att ge stöd till framför allt barnen i regionen. Rädda Barnen, Röda Korset och UNICEF finns på plats och hjälper redan idag människor som drabbats av den extrema torkan på Afrikas horn. "Det går att med relativt enkla medel rädda liv men det behövs mycket mer pengar. Med TV4-Gruppens hjälp hoppas vi engagera svenska folket, i dagens värld borde inga barn behöva dö av svält", säger Per Westberg, vice generalsekreterare för UNICEF Sverige.

Kenya 2011: Två pojkar sitter på den torra jorden
DIN HJÄLP BEHÖVS NU. Sms:a HOPP50 eller LIV till 72 900 för att skänka 50 kronor till insamlingen Hopp för Afrikas horn, eller HOPP200 till 72 900 för att skänka 200 kronor.

50 kr räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.          (C) Kate Holt, UNICEF

Läs mer och kolla in reportage och intervjuer HÄR:
http://blog.unicef.se/
Källor till texten:
http://www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn
http://blog.unicef.se/2011/07/26/insamlingen-hopp-for-afrikas-horn-ar-igang-se-reportage-och-intervjuer/

Källor till bilderna:
(C) Kate Holt, UNICEF
http://www.unicef.se/stod-oss/bloggare-for-varenda-unge/bloggmaterial-afrikas-horn
Bloggare för varenda unge | | Kommentera |
Upp