Reduce, Reuse, Recycle

Jag har tidigare sagt att jag tror att vi står inför en förändring i tankesätt och även presenterat några tips för att bli klimatsmart i vardagen. Detta är en del av tankesättsförändringen och en bra sammanfattning av vad vi kan förändra i vardagen: Tre tumregler för att bli mer klimatsmart:

Reduce: Minska användningen av olika saker - handla mindre, sätt upp en "ingen reklam, tack"-skylt på postlådan, släng ingen mat, släck lamporna osv.

Reuse: Återanvänd saker - sy om kläder, handla second-hand, ät rester från dagen innan, spara stearinet som blir över i ljuskopparna och gjut egna ljus. Perfekt för den pyssliga, men mycket är så enkelt att även den mest opyssliga kan ta sig för det.

Recycle: Släng inte saker i soporna! Sortera och återvinn istället. Energin som går åt till att tillverka något av återvunnet material är betydligt mindre än den som går åt vid nytillverkning och vi slösar inte lika mycket på jordens resurser. Även mat går att återvinna - kompostera!

                                 
                                                                               [bildkälla]

PS. Detta blir nog det sista i raden av klimatsmarta inlägg, även om de självklart kommer fortsätta dyka upp lite då och då även i fortsättningen. Jag bryter med andra ord temadagarna nu. Åker dessutom hem idag och sedan vidare upp till fjällen så det lär vara lite si och så med uppdateringen till efter påsk. Men jag har många inlägg i intressanta frågor på gång, så vänta bara!

The change I want to see in the world | |
#1 - - ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!:

sv: varsågod! :) så lite så!

Upp