Flyttfågeltankar

Det var ett tag sedan jag uppdaterade nu, mest för att huvudet har varit fullt av flytt. Jag har försökt umgås med alla som stannar kvar här hemma, fixa allt möjligt och lite till, ta itu med seprarationsångest, nervositet och alla andra känslor som kommer på köpet och packa ner alldeles för mycket saker i alldeles för många lådor...

Men nu börjar saker och ting - både faktiska saker och känslor, falla på plats och jag blir mer och mer positivt nervös, även om det fortfarande känns väldigt jobbigt vissa tidpunkter på dygnet. Mellan 20.00 och 22.30 har jag märkt att det känns sämst, vilket jag antar beror delvis på att tröttheten börjar sätta in. Men jag tror även att det beror på att det är min favorittid på dygnet - när det börjar skymma allt stannar av och jag går ut på bron och man ser ut över ängar, sjöar och skogar, andas frisk luft och känner lugnet, storheten och friskheten i naturen. Det kommer jag att sakna.


En sådan där magisk kväll, på Vargön denna gång och en mysig kväll inne, med tända doftljus.

Men som tur är har jag några bra idéer på inne-varianter av dessa stunder! Tända ljus, te, en bra bok. Öppet fönster, en mjuk filt, en bra film. Ett härligt träningspass, ett gott mellanmål, en pratstund med en god vän. Och dessutom är hemma bara en bussresa bort!

Som sagt - nu börjar jag bli mer och mer positiv! På torsdag går flyttlasset...

Personlig utveckling | | En kommentar |

Love Is Louder


Återigen väldigt kloka ord från Sophia Bush, denna gång vid Rock and Republic's Love is Louder T-shirt release.

Love is louder than any hate or any negativity that you can encounter in your life. So shout it out and spread it and take it in and give it out and be love.

Kärlek är roten till allt gott, hat är roten till allt ont. Allt vi gör i kärlek sprider godhet. Le en extra gång mot någon, hälsa, ge en komplimang. Kärlek gör skillnad.

"Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans."


Klicka på bilden för att läsa mer om Love Is Louder

The change I want to see in the world | | Kommentera |

Inspirerande sommarpratare

Jag har aldrig förut lyssnat på sommarpratarna på P1... eller jo, en gång på Vargön lyssnade vi på någon. Minns inte vem det var. Men i sommar har jag lyssnat på några stycken, efter tips från flera olika håll. Hittills har Maria Wetterstrand och UnderbaraClara varit mina favoriter. Båda diskuterar kring frågor jag tycker är viktiga och har dessutom i många frågor liknande åsikter som mina egna. De har glimten i ögat, men vågar tycka till. Dessutom verkar de vara sådana som lever som de lär. Det är stärkande och inspirerande att lyssna på kloka människor som uttrycker åsikter som liknar ens egna.

Clara Lindström. Foto: SR Foto. Maria Wetterstrand. Foto: SR Foto.

Därför vill jag tipsa om dessa båda sommarprat, och om att leta vidare bland de andra efter guldkorn. Hittar ni något så tipsa gärna!
 
Motivation & inspiration | | Kommentera |
Upp