Mer goda nyheter!

Här kommer ett till inlägg fyllt med goda nyheter! Denna gång från UNICEFs blogginlägg Tack!

2011 var ett fantastiskt år då UNICEF förändrade livet för miljontals barn världen över. Bland annat vaccinerade de 10 miljoner barn i Afghanistan. Och 16 år av påtryckningar ledde äntligen till en lag mot könsstympning av flickor i Guinea-Bissau. Ingenting UNICEF gör är möjligt utan stödet från dem som stödjer deras arbete. Varje dag världen över kämpar UNICEF för att barns rättigheter ska respekteras.


Förra året gjorde UNICEF fantastiska saker. Spädbarn vaccinerades mot dödliga sjukdomar i Sudan. Allt fler flickor fick möjlighet att gå i skolan i Pakistan. Barnsoldater befriades och återförenades med sina familjer i Kongo-Kinshasa. Och vi gav familjer i Somalia tillgång till rent vatten.

När hemska nyheter sköljer över oss varje dag från världens alla hörn är det kanske lätt att resignera och tycka att ingenting spelar någon roll. Att det inte är någon idé att engagera sig. Men det är det visst. Det går att förändra.


UNICEF är helt beroende av frivilliga bidrag. Om de ska kunna fortsätta det livsviktiga arbetet behöver vi bli fler som hjälps åt. Miljontals barn världen över behöver din hjälp. Du kan stötta UNICEF genom att till exempel bli Världsförälder, ge bort en gåva från vår gåvoshop eller bli frivillig.

Bloggare för varenda unge | |
Upp